Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Aventură 4x4 între valea Ghimeșului și Cheile Bicazului
- Vizită la fabrica de bere Csiki Sor din Sânsimion, cu ghidaj și consum bere nelimitat
- Vizitarea unei stâne tradițonale
- Descoperirea sătucului montan Trei Fântâni- este considerat unul din cele mai frumoase sate din România

Descriere experienta

Desprinde-te din viaţa de zi cu zi şi hai la o tură de neuitat pe munte cu maşini 4x4, unde poți parcurge colțurile ascunse din Munții Ciucului, Munții Hășmaș, șau munții din zona Ghimeșului, admirând peisajul nemaipomenit de pretutindeni. Parcurgem drumuri forestiere cunoscute doar de localnici, pe teren variat. Din valea Trotușului urcăm o pantă lungă pe creasta Munților Ciucului, ca apoi să putem admira priveliștea. După acesta, vom avea posibilitatea de a vizita o stână, de a cunoaște stilul de viață tradițional a localnicilor, și de a experimenta ospitalitatea lor. Coborâm la localitatea ascunsă Trei Fântâni pe un drum lateral, aici învățăm despre munți calcaroși lângă izvorul Cald. Aici putem consuma păstrăv prăjit la o familie locală, sau să avem un picnic în natură din produse locale.
Din Trei Fântâni sunt doar câțiva km până la Lacul Roșu și Cheile Bicazului, unde o parte din grup va face o scurtă drumeție până la vârful Suhardului Mic, iar cei cu sete mai mare de adrenalină pot cățăra pe peretele muntelui pe traseul via ferrata cu ajutorul unui ghid profesional.

Itinerar

Ziua 1.
• vizită la fabrica de bere Csiki Sor din Sânsimion, cu ghidaj și consum bere nelimitat
• cină la satul de vacanță Skanzen

Obiective vizitate

Satul Trei Fantani

Trei Fântâni care ţine administrativ de comuna Dămuc, judeţul Neamţ este considerat unul din cele mai frumoase sate din România. Satul de la poalele munţilor Hăşmaş, între judeţele Neamţ, Harghita şi Bacău are o populaţie majoritar de etnie maghiară. Curentul electric a ajuns aici abia în anul 2000.
Satul Trei Fântâni este una din cele trei localităţi componente ale comunei Dămuc, din judeţul Neamţ. În cătunul situat la cota 900, la poalele munţilor Hăşmaş se ajunge după un drum pietruit de circa 16 km, din Drumul Naţional 12 C Bicaz-Gheorghieni. „Se poate ajunge la Trei Fântâni şi din staţiunea Lacul Roşu, dar şi prin Dămuc, pe DC 201 C, făcut de primărie. Zona este spectaculoasă din punct de vedere al cadrului natural, între munţi, aici locuind circa 100 de familii, mare parte de etnie maghiară”, spune primarul comunei Dămuc, Anton Covasan. Numele satului provine de la cele trei izvoare din zonă. Casele sătenilor păstrează arhitectură tradiţională de munte, iar temperatura medie este constantă atât iarna, cât şi vara în jurul valorii de 7 grade Celsius.
„Se spune că temperatura aerului şi a apelor este influenţată de un lac subteran care s-ar afla sub masivul Hăşmaşilor, dar nu ştiu dacă ipoteza e confirmată ştiinţific”, mai spune primarul. Localnicii au fost oarecum izolaţi de beneficiile civilizaţiei, curentul electric ajungând aici abia în urmă cu 15 ani. Odată cu utilităţile, în zonă au început să ia avânt şi micile afaceri (pensiuni turistice, două păstrăvării, etc.). Populaţia se ocupă în general cu creşterea animalelor şi exploarea lemnului.

Lacul Rosu si Cheile Bicazului

Cheile Bicazului – Lacul Rosu este o arie protejata de interes national, situata in judetul Harghita, pe teritoriul administrativ al orasului Gheorgheni. Frumuseti ale naturii, cele doua atractii de renume din Romania, se afla la poalele muntilor Hasmasu Mare, o zona care impresioneaza vizitatorii sositi din intreaga lume.
Peisajele de aici sunt ireal de frumoase, cu munti care parca stau sa se prabuseasca peste soseaua ce serpuieste printre stancile de piatra, cu padurea nemarginita si lacuri hipnotizante. Turismul montan din regiune este atractiv pentru iubitorii drumetiilor, pentru alpinistii aflati in cautare de adrenalina dar si pentru cei care vor sa petreaca cateva clipe de relaxare cu barca pe lac sau la una din terasele amenajate in apropiere.

Detalii cazare

Sat de Vacanta Ghimes

Ghimes

795 lei tarif/persoana

Tarife si plecari

Date de plecare:

Alege o alta perioada

Alege data de plecare care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale.

Plecare din
Craiova
Data plecării
3 ZILE
Data întoarcerii
795 lei
tarif / persoană
Servicii incluse:
• 2 nopti cazare cu demipensiune în camere de 2 și 4 paturi
• tură de 8-10 ore cu mașini 4x4 în Munții Ciucului și în Munții Hășmaș cu vizită la o stână locală, descoperirea sătucului montan Trei Fântâni
• vizitarea Lacului Roșu și a cheilor Bicazului
• drumeție scurtă la vârful Suhardul Mic
• la prânz, păstrăv prăjit sau picnic în natură
Servicii cu plata:
- tura via ferrata (100 lei/pers)
- pista bob (15 lei/tură)

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice