Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Turul cetății Sighișoara
- Popas la Marginea, cel mai important centru de ceramică neagră din Bucovina
- Plimbare cu Mocănița " Huţulca " MOLDOVIȚA-ARGEL
- Vizită la ansamblul arhitectonic medieval, Cetatea de Scaun a Sucevei
- Turul mănăstirile bucovinene: Moldovița, Sucevița, Putna, Voroneț

Descriere experienta

Bucovina este o stare de spirit. O emoție pe care o purtăm peste tot cu noi, prin lume. Un amestec de mândrie faină, de omenie și sprit de glumă.
În orice colț, te vei bucura de un cer senin ca acel albastru de Voroneț, de o casă tradițională bucovineană, cu gang și poartă din lemn; de o bunică stând la poartă, pe bancă; de copaci falnici cu o istorie de secole sau de mici depresiuni pictate ca-ntru-un tablou. Și munți de jur împrejur.
Albastrul de Voroneț, roșul de Humor, verdele de Sucevița, galbenul de Moldovița, sunt culorile în care sunt zugrăvite de veacuri bisericile mănăstirilor, azi ''Mari monumente ale lumii''. Vom descoperi, de asemenea, Mănăstirea Putna, cea mai importanta ctitorie religioasă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Itinerar

Ziua 1. Ne întâlnim dis de dimineață, la ora 06:00 a.m, facem cunoștiință , apoi pornim la drum pe ruta Craiova –Sibiu-Sadova (Suceava). Dar până a ajunge în satul sucevean unde vom cina și înnopta, pe drum poposim în singura cetate medievală locuită permanent și devenită patrimoniu UNESCO începând cu anul 1999, cetatea Sighișoara. Călătorim înapoi în timp, iar spațiul medievalității ne oferă: Turnul cu Ceas, casa unde s-a născut Vlad Țepes şi bustul său, Muzeul Armelor, scările acoperite care duc spre Biserica din Deal şi spre cimitirul luteran.

Obiective vizitate

Cetatea Sighișoarei

este ultima locuită din SE Europei, este locul de naștere al lui Vlad Țepeș și obiectiv aflat sub patrimoniul UNESCO din 1993. De asemenea, este gazda Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai vechi festival medieval din România autentic prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea.

Ceramica de Marginea

este deja o marcă binecunoscută în întreaga lume. În Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Acest tip de ceramică se caracterizează prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere.

Mocănița Huțulca (Moldovița)

În judeţul Suceava a mai rămas doar această linie ferată îngustă de la Moldoviţa.

Cetatea de Scaun a Sucevei,

cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată.

Vezi toate obiectivele vizitate

Mănăstirile din Moldova și Bucovina

Istorie, liniște , religie, cultură sunt ceea ce ne oferă aceste bogății ale patrimoniului nostru cultural.

Excursii optionale
8 €/persoană

Plimbarea cu Mocănița Huțulca

Adauga in rezervare
Detalii cazare

Pensiunea "Dor de Codru"

Sadova

Camerele moderne, primitoare, echipate la standardele începutului de nou mileniu, vor face din șederea la Pensiunea "DOR DE CODRU " o adevărata relaxare iar bucataria, cu preparate atât din zona traditională bucovineană cât și cu specialități europene, alături de diversitatea de băuturi întâlnită în barul pensiunii, vor satisface gusturile celor mai pretențiosi oaspeți.

Tarife si plecari

Date de plecare:

Alege o alta perioada

Alege data de plecare care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale.

Plecare din
Craiova
Data plecării
13 august 2020
5 ZILE
Data întoarcerii
17 august 2020
197 lei
tarif / persoană
Servicii incluse:
- 4 nopți de cazare cu demipensiune la Pensiunea Dor de Codru***-Sadova
- însoțitor de grup
Servicii cu plata:
- intrările la obiectivele turistice

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice

Informatii utile

Se recomanda:

- Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată pentru drumeții, o piesă vestimentară mai grosuță( în caz că avem și seri mai reci)
- Luați o pernă de călătorii cu voi (drumul este lung și oricât de comfortabile ar fi scaunele tot o sa simțiți nevoia ei)