Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Turul cetății Sighișoara
- Turul mănăstirile bucovinene: Voroneț ,Sucevița, Putna, Humor
- Popas la Marginea, cel mai important centru de ceramică neagră din Bucovina
- Vizita Colibita , stațiunea cu cel mai pur aer din țară

Descriere experienta

Bucovina este o stare de spirit. O emoție pe care o purtăm peste tot cu noi, prin lume. Un amestec de mândrie faină, de omenie și sprit de glumă.
În orice colț, te vei bucura de un cer senin ca acel albastru de Voroneț, de o casă tradițională bucovineană, cu gang și poartă din lemn; de o bunică stând la poartă, pe bancă; de copaci falnici cu o istorie de secole sau de mici depresiuni pictate ca-ntru-un tablou. Și munți de jur împrejur.
Albastrul de Voroneț, roșul de Humor, verdele de Sucevița, galbenul de Moldovița, sunt culorile în care sunt zugrăvite de veacuri bisericile mănăstirilor, azi ''Mari monumente ale lumii''. Vom descoperi, de asemenea, Mănăstirea Putna, cea mai importanta ctitorie religioasă a lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Itinerar

Ziua 1. Ne întâlnim dis de dimineață, la ora 06:00 a.m, facem cunoștiință , apoi pornim la drum pe ruta Craiova –Sibiu-Sadova (Suceava). Dar până a ajunge în satul sucevean unde vom cina și înnopta, pe drum poposim în singura cetate medievală locuită permanent și devenită patrimoniu UNESCO începând cu anul 1999, cetatea Sighișoara. Călătorim înapoi în timp, iar spațiul medievalității ne oferă: Turnul cu Ceas, casa unde s-a născut Vlad Țepes şi bustul său, Muzeul Armelor, scările acoperite care duc spre Biserica din Deal şi spre cimitirul luteran. Servim cina si ne cazam la Hotel 3* , in zona Gura Humorului.

Obiective vizitate

Cetatea Sighișoarei

este ultima locuită din SE Europei, este locul de naștere al lui Vlad Țepeș și obiectiv aflat sub patrimoniul UNESCO din 1993. De asemenea, este gazda Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai vechi festival medieval din România autentic prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea.

Ceramica de Marginea

este deja o marcă binecunoscută în întreaga lume. În Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Acest tip de ceramică se caracterizează prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere.

Cetatea de Scaun a Sucevei,

cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată.

Mănăstirile din Moldova și Bucovina

Istorie, liniște , religie, cultură sunt ceea ce ne oferă aceste bogății ale patrimoniului nostru cultural.

Vezi toate obiectivele vizitate
Excursii optionale
11 €/persoană

Tinutul manastirilor

Verdele de Sucevita, rosul de Humor, albastrul de Voronet,,
Mănăstirea Voroneţ poartă numele şi de Capela Sixtină a Estului, în special datorită frescelor din exterior şi interior. Însă, ceea ce face Voroneţul un obiectiv aparte este culoarea folosită pentru crearea frescelor: acel albastru intens a cărui nuanţa nici în prezent nu se poate replica.

Adauga in rezervare
11 €/persoană

Excursie la Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut.

Adauga in rezervare
8 €/persoană

Plimbare cu Mocanita-Hutulca

Pe durata călătoriei vei zări case înconjurate de garduri de lemn specifice zonelor montane și vei fi salutat de oameni zâmbitori ce se opresc din treburile lor zilnice pentru a-ți da binețe!
Totul pare îmbrăcat într-o atmosferă liniștită și prietenoasă, așa că n-ai cum să nu te întorci relaxat și cu energie pozitivă!
Trasă de o locomotivă cu aburi, Mocănița Huțulca din Moldovița parcurge un drum de 12 kilometri în pas molcom.

Adauga in rezervare
Detalii cazare

Hotel "Floare de Colt"

Manastirea Humorului

Situat în Mănăstirea Humorului, la 2,9 km de Mănăstirea Humor, Hotelul Floare de Colț are un restaurant, bar, grădină și parcare privată gratuită. Proprietatea are camere de familie și loc de joacă pentru copii. De asemenea, există personal de divertisment şi o recepție cu program nonstop.

Se oferă zilnic un mic dejun continental.

Hotelul Floare de Colt oferă facilități de grătar. Oaspeții pot juca tenis de masă la proprietate, iar zona este apreciată de amatorii de drumeții și schi.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Suceava, situat la 58 km de Hotelul Floare de Colț.

Tarife si plecari

Date de plecare:

Alege o alta perioada

Alege data de plecare care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale.

Plecare din
Craiova
Data plecării
28 noiembrie 2020
5 ZILE
Data întoarcerii
02 decembrie 2020
1095 lei
tarif / persoană
Servicii incluse:
• Transport microbuz licentiate pentru turism
• 4 nopți de cazare cu pensiune completă la Hotel Floare de Colt 3*
• Cina romanească cu foc de tabără
• Acces la tiroliană / perete de cătărat
• Atelier de creație pentru adulți și copii
• Insoțitor de grup
Servicii cu plata:
- intrările la obiectivele turistice

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice

Informatii utile

Se recomanda:

- Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată pentru drumeții, o piesă vestimentară mai grosuță( în caz că avem și seri mai reci)
- Luați o pernă de călătorii cu voi (drumul este lung și oricât de comfortabile ar fi scaunele tot o sa simțiți nevoia ei)