Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Vizită la Mănăstirea Basarabov
- Vizităm satul medieval Arbanassi, care are cea mai puternică amprentă medievală din întreaga Bulgarie
- Petrecem o zi în Orașul Țarilor Veliko Tarnovo, oraș aflat pe malul râului Yantra
- Vizita orașului Kazanlak și urmărim desfășurarea Festivalului Trandafirilor

Descriere experienta

În Kazanlak, în luna mai pământul se deschide a trandafiri. Roşii, albi sau roz, cuprind întreg orizontul, parfumând aerul, iar după o lună de răsfăţ sub soare, dau startul petrecerii. De mai bine de 100 de ani, în prima săptămână din iunie, la Kazanlâk se sărbătoresc trandafirii. Urmează zile întregi de parade, concursuri şi spectacole la care sosesc vizitatori din toate colţurile lumii. Este bine de stiut faptul ca mai mult de 85 % din producţia mondială de ulei de trandafiri se obţine din celebra Vale a Trandafirilor. Situată la sud de Munţii Balcani, această zonă întruneşte toate condiţiile pentru cultivarea acestor plante atât de sensibile, un ingredient foarte important în industria cosmetică.

Itinerar

Ziua 1. Facem cunoștiință, iar cine nu a băut încă cafeaua o poate face până la ora 06:00 dimineața când avem plecarea. Prima oprire pentru o vizită de cca o oră o vom face la Mănăstirea Basarabov, aflată la o distanță de 20 km de Russe. Mănăstirea este într-o grotă, poate fi vizitată dacă urcați cele 48 de trepte. Complexul monahal cuprinde mănăstirea, fosta sală de mese (Trapeza) și câteva chilii săpate în stânca din apropiere. Tot aici se găsește și mormântul călugărului Hrisant, cel care a fost înnoitorul Mănăstirii Basarabov și care și-a săpat singur în stâncă mormântul. Aceasta a durat 100 zile. Mănăstirea este locul în care s-au găsit moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Timp de o jumătate de zi, vizităm satul medieval Arbanassi, care are cea mai puternică amprentă medievală din întreaga Bulgarie, este fostul ținut al Pașei Rustem, ginerele sultanului Suleyman Magnificul. Este un muzeu în aer liber încă din 1921, prin decret regal fiind declarat monument istoric de importanță națională. Are 144 de case fortificate, 5 biserici și 2 mănăstiri.
Vizităm străduțele întortocheate, Muzeul Casei Konstantsaliev, deschis 9.00-18.00, unde intrarea costă 6 leva de persoană (3 euro), o veche casă de boieri bulgari, impunătoare, datând din secolul al XVIII-lea, o expoziție impresionantă din care vă puteți face o imagine despre viață, datinile și obiceiurile arbanașilor din secolul XIX.
Vizităm apoi Biserica Nașterii Domnului, cea mai veche, interesantă și mare din zonă, nu are absolut nici o turlă, seamănă mai degrabă cu niște magazii, deoarece stăpânirea otomană nu voia să fie ridicate simboluri ale religiei băștinașilor. A fost construită în secolul al XV- lea în cea mai veche formă, având o singură cameră și o absidă externă. Interiorul bisericii este în întregime pictat de pictori maghiari necunoscuți. Intrarea este 6 leva.
Vizităm Mănăstirea Sfânta Fecioară pentru pitorescul ei, creată în vremea celui de-al doilea stat bulgăr. Când cetatea Tsarevets a căzut în 1393, doar câteva case au supraviețuit în Arbanasi, inclusiv această mănăstire.
Vom opri la o tavernă sau mehana pe bulgărește (din turcă meyhane = han) pentru o bere excelentă Zagorka (actualmente în portofoliul Heineken) și o gustare.

Obiective vizitate

Mănăstirea Basarabov.

Mănăstirea este situată în valea râului Rusenski Lom, lângă satul Basarbovo, Comuna Ruse, la 10 km de orașul Ruse. În 1978 a fost declarată patrimoniu arheologic de cultură de interes local.

Arbanassi,

un sătuc de numai 291 de locuitori, pare un loc făcut pentru a te plimba în voie, la pas, într-o după-amiază liniștită de vară. După ce ai vizitat Veliko Târnovo, fosta capitală a țarilor bulgari aflată la numai patru kilometri de sat, Arbanassi este locul perfect pentru a te odihni și a vizita în același timp.

Veliko Târnovo

(„marele Târnovo”), cunoscut şi sub numele de „Orașul Țarilor”, se afla pe malul râului Iantra. Astăzi, Veliko Târnovo este un oraș bulgar important, în care se află două universități și care are o viață culturală și artistică efervescentă.

Festivalul Trandafirilor.

În fiecare an, în prima săptămână a lunii iunie, se organizează Festivalul Trandafirilor, singurul eveniment de acest fel din zona Balcanilor. Festivalul se desfășoară în orașele Kazanlâk și Karlovo, situate în Valea Trandafirilor de la poalele Munților Balcani.

Vezi toate obiectivele vizitate
Detalii cazare

Hotel Sevastokrator

Arbanassi

Hotelul Sevastokrator este situat la 4 km de vechea capitală Veliko Tarnovo, din aşezarea istorică Arbanasi. Oferă vedere panoramică unică la Veliko Tarnovo şi o grădină cu piscină în aer liber.
Sevastokrator oferă unităţi de cazare elegante. Toate camerele oferă aer condiţionat, acces la internet, TV LCD şi minibar. Hotelul oferă o parcare subterană securizată, un centru spa modern cu o gamă diversă de tratamente şi un bar în hol. Restaurantul are o capacitate de până la 180 de persoane, precum şi o terasă cu vedere la grădina bine întreţinută.

Tarife si plecari

Date de plecare:

Alege o alta perioada

Alege data de plecare care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale.

Plecare din
Craiova
Data plecării
06 iunie 2020
3 ZILE
Data întoarcerii
08 iunie 2020
125 euro
tarif / persoană
Servicii incluse:
- 2 nopți de cazare cu mic dejun la Hotel Sevastokrator***Arbanasi
- Transport cu autocar
- Însoțitor de grup
Servicii cu plata:
- asigurarea medicală
- intrările la obiectivele turistice

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice

Informatii utile

Se recomanda:

- Aparate de filmat/fotografiat
- Îți recomandăm un mic rucsac pe care să îl porți cu tine ușor și să ai mâinile libere.
- Bani LEVA aproximativ 25-30 pentru taxe de intrare și cheltuieli personale prin benzinarii sau suveniruri