Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Excursie la Pădurea Letea – Jungla Deltei
- Excursie la vărsarea Dunării în Marea Neagră și vizita Insulei K
- Te delectezi cu cele mai bune preparate tradiționale pescărești
- Încântarea naturii din Delta Dunării, rezervaţie mondială a biosferei inclusă în patrimoniul UNESCO

Descriere experienta

Delta s-a format de-a lungul a 10.000 de ani și continuă să crească încă și astăzi, fiind considerată cel mai tânăr pământ românesc. Este cea mai bine conservată deltă din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerată rezervație a biosferei. Este un labirint de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume și este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă. În Delta Dunării sunt întâlnite 30 de habitate protejate la nivel european, dintre care 8 sunt strict protejate, unele dintre acestea fiind întâlnite doar în România.

transport inclus
autocar 4*
pachet economic
oferta speciala
excursii optionale
incluse
asigurare medicala
inclusa
ghid turistic
inclus
test 1
test
Itinerar

Ziua 1. Bine ne-am găsit! Este ora 6 dimineața, bem cafeaua și ne îndreptăm spre Sulina pe traseul București-Tulcea, unde la ora 14:00 ne așteaptă transferul cu barca rapidă din Tulcea în Sulina. Având în vedere că drumul a fost lung, gazda noastră ne așteaptă cu un meniu de prânz, care include și ciorbă, urmată de un fel principal de pește cu garnitură și un desert. E timpul să ne odihnim și să petrecem noaptea la gazdele noastre.

Obiective vizitate

Pădurea Letea – Jungla Deltei.

Este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona strict protejată cuprinde doar o parte din suprafața totală a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938.

Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Acest braț este cel mai scurt (având doar 64 km), fiind drept, regularizat și canalizat, este folosit pentru navigație, în urma adâncirii și corectării unor meandre. Ca urmare a acestor lucrări care au avut loc între 1862 și 1902, lungimea brațului a scăzut de la 93 de km la 64 de km, iar volumul de apă scurs s-a dublat (18% în prezent), adâncimea minimă fiind de 7 m, iar cea maximă de 18 m.

Excursii optionale
30 €/persoană

Excursie la Pădurea Letea

- transfer cu barcă;
- ghid local;
- prânz cu specific pescăresc;
- transport cu căruța

Adauga in rezervare
30 €/persoană

Excursie la vărsarea Dunării in Mare

- transport cu barca
- ghid local
- prânz

Adauga in rezervare
Detalii cazare

SULINA-Hotel Delta Palace

Sulina

La gura Dunării, aproape de natură, în plină Delta Dunării, Hotelul Delta Palace vă așteaptă pe faleza orașului Sulina și va oferă servicii de cazare și restaurant în condiții de trei stele.
Cu mare plăcere vă vom ajuta să descoperiți frumusețea unică a Deltei Dunării cu toată bogăția florei si faunei care o caracterizează.
Pentru cei care vor să se bucure de soarele Mării Negre, o plajă virgină și ușor accesibilă îi așteaptă. Plaja orașului Sulina se află la 25 minute de Hotelul Delta Palace.
Toate camerele sunt generoase și spațioase, cu paturi mari și lenjerie de calitate, sunt izolate fonic și termic și sunt dotate cu un sistem de climatizare independent. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie și au o vedere deschisă către faleză și Dunăre.

Tarife si plecari

Date de plecare:

Alege o alta perioada

Alege data de plecare care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale.

Plecare din
Craiova
Data plecării
26 august 2020
5 ZILE
Data întoarcerii
30 august 2020
Ce o sa experimentezi?
- Excursie la Pădurea Letea – Jungla Deltei - Excursie la vărsarea Dunării în Marea Neagră și vizita Insulei K - Te delectezi cu cele mai bune preparate tradiționale pescărești
1250 lei
tarif / persoană
Servicii incluse:
- 4 nopti de cazare + mic dejun, Hotel Delta Palace 3*
- transferul Tulcea - Sulina - Tulcea
- transport autocar
- insotitor de grup
Servicii cu plata:
- Excursie la Pădurea Letea
- Excursie la vărsarea Dunării in Mare

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice

Informatii utile

Se recomanda:

- Încălțăminte de drumeție pe teren accidentat, care să nu alunece.
- Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă; Pălărie de soare (nu șapcă); Ochelari de soare; Jachetă; Pelerină de ploaie.
- Vă rugăm să luați foarte în serios aceste echipamente, vremea în Delta Dunării poate fi foarte capricioasa și puteti avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.
- Îți recomandăm un mic rucsac pe care să îl porți cu tine ușor și să ai mâinile libere.
- Aparate de filmat/fotografiat pentru a surpinde minunile naturii din Deltă.