Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Plimbari prin vai si pe coline care isi modifica forma de la sezon la sezon, printre stanci abrupte si copaci inalti.
- Cascade si arcuri de triumf naturale sapate prin stanci uriase.
- Colindat la pas prin minunatul satuc Coronini, prin poteci ale fortificatiilor medievale si sanctuare ale maretilor daci.
- Cel mai vechi sat cehesc din zona, Sfanta Elena care iti ofera privelisti frumoase cu multe pesteri, gropi si prapastii tipice pentru zonele carstice.

Descriere experienta

Daca te intrebi de ce ar trebui sa nu ratezi aceasta experienta, n-am sti sa-ti spunem exact, pentru ca sunt o mie de motive. Banatul are de toate si ca sa il intelegi cel mai bine haide cu noi sa ii simti aroma si frumusetea pitoreasca. Vino sa ne aventuram pe clisura Dunarii printre minunatiile ei, o zona unica si o zona plina de istorie. Iti promitem ca nu vei regreta!

Itinerar

Ziua 1. Punem bagajele in microbuzul Mapamond iar aventura spre Clisura Dunarii poate incepe. In aceasta zi vom redescoperi Banatul prin natura, ii vom savura bucatele tradiționale și îi vom cunoaste oamenii primitori.
Odata ajunsi la destinatie vom fi primiti de catre gazdele noastre unde ne vom caza.
Pentru cei mai aventurosi putem merge sa descoperim una din cele mai pitoresti asezari de pe intreaga Clisura a Dunarii si anumele ruinele Misterioasei Cetati Ladislau. Aici este locul in jurul caruia s-au tesut numeroase legende care au fost imbogatite cu fiecare generatie de povestitori.

Seara vom servi o ciorba de peste traditionala si vom sta la povesti de mult apuse.

Obiective vizitate

Cetatea Ladislau

sau Donjonul de la Coronini este inclusa in lista monumentolor istorice si a fost o fortificatie feudala ridicata pe ruine dacice

Sfanta Elena

este cel de-al doilea sat de cehi infiintat in Banat, in anul 1824

Pestera de la Izvorul Manzului

reprezinta un fost sanctuar al maretilor daci

Podul Domnului

un monument al naturii ca un arc de triumf aflat intr-o vale putin accesata

Vezi toate obiectivele vizitate

Insula Ostrov

este inclusa in Parcul National Portile de Fier iar in interior se intind doua lacuri, care ocupa de fapt cea mai mare suprafata a ei

Cascadele Modăvița si Buraul Mare

in functie de cantitatea de precipitatii atunci cand ating debitul maxim sunt doua marete spectacole ale naturii

Grota Haiducilor

reprezinta locul in care imediat ce patrunzi in intuneric gandul iti fuge la locul in care hotii in perioada romana isi ascundeau comorile

Baba Caia

este o stanca solitara care se afla în dreptul localității Coronini pe Dunare, aceasta marcând intrarea în clisura Dunării.