Sumar experienta

Ce o sa experimentezi?

- Peștera Coiba Mare - cel mai larg portal de peșteră din România
- Poarta lui Ionele - portal gigantic
- Cascada Pisoaia - coloane de gheață de 18 metri înalțime
- Domeniul skiabil Vartop - Arieseni
- Cele mai gustoase retete culinare
- Traditii si obiceiuri unice in lume

Descriere experienta

Departe de aglomeraţia orasului, in mijlocul naturii, pensiunea Steaua Ariesului din Albac - Muntii Apuseni va ofera o oaza de liniste, cladita de motii primitori, in care familia si traditia sunt puse la loc de cinste.
Liniştea pădurii, mirosul de brad, şi apa pură de izvor ne duc cu gândul la o zonă turistică cum numai in munţii Apuseni o putem trai.

Itinerar

Ziua 1. Plecare din Craiova la ora 07:00 (zona Mc Donalds)
Vizitam Cetatea Alba Carolina, o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.
Sosirea si cazarea oaspetilor.
Veti fi intampinati inca din prima zi cu tuica fiarta si placinte,
cu o petrecere campeneasca “pomana porcului”, cu muzicanti şi bucate cum numai la Pensiunea Steaua Ariesului poti manca.
Cazare +pensiune completa la Pensiunea Steaua Ariesului ****- Albac

Obiective vizitate

Cetatea Alba Carolina

cu ale sale porți impresionante în stil baroc, obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, Biserica Catedralei Încoronării (Reîntregirii).

Casa Memoriala Avram Iancu

situata in satul Incesti, la intrarea in comuna Avram Iancu, venind dinspre orasul Campeni.
Casa Craiului Muntilor este o casa specific moteasca -din 1801- cu acoperisul tuguiat si terminat cu 4 arcade semicirculare. Cuprinde obiecte personale ale lui Avram Iancu - conducatorul revolutiei de la 1848-1849 tunul, sabiile, fluiele si armele Iancului.
In expozitia de istorie se pastreaza certificatele scolare ale lui Avram Iancu, documente referitoare la pregatirea si desfasurarea rascoalei, testamentul lui Iancu.
Expozitia de etnografie cuprinde: port motesc, vase specifice zonei, unelte cu care se confectionau ciubere, tulnice sau donite.
De curand a fost renovata, cu aceasta ocazie in fata casei memoriale a fost amplasata un bust al marelui conducator - Avram Iancu.

Cascada Pisoaia (Cascada de la Vidra)

se gaseste pe Valea Ariesului Mic, in comuna Vidra, sat Nemesti peste drum de Dealului cu melci. Aceasta este usor de gasit datorita indicatoarelor si faptului ca zgomotul ei se aude din drumul principal. Dupa ce traversati Valea Ariesului Mic si mai parcurgeti cativa zeci de metri, in departare, se zareste si cascada.
Este o splendida cadere de apa situata in partea dreapta a soselei, pe directia de mers spre Campeni, la aproximativ 400 m de sosea. Impresioneaza mai ales prin inaltimea sa de 18 m.
Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia se afla pe un prag stancos de calcare, incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase. In fata cascadei se gasesc cativa bolovani gigantici ce dau un farmec aparte locului.
Caderea de apa se realizeaza cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge. Formatiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului maresc spectaculozitatea zona. Cascada face parte dintr-o aria protejata cu o suprafata de 2.5 ha.

Detalii cazare

Pensiunea Steaua Ariesului

Albac

120 euro tarif/persoana

Departe de aglomeraţia orasului, in mijlocul naturii, pensiunea Steaua Ariesului din Albac - Muntii Apuseni va ofera o oaza de liniste, cladita de motii primitori, in care familia si traditia sunt puse la loc de cinste.

Vezi mai multe hoteluri

...
Tarife si plecari

Date de plecare pentru grupuri organizate de Mapamond

Plecare din
Craiova
Data plecării
30 decembrie 2020
5 ZILE
Data întoarcerii
03 ianuarie 2021
Optiuni de cazare:
Optiunea 1: Loc in camera dubla la etaj 3 (mansarda) - 1975 lei/persoana Optiunea 1: Loc in camera dubla la etaj 1 sau 2 - 2275 lei/persoana Copil 02-04 ani in camera cu doi adulti - 200 lei/copil Copil 04-12 ani in camera cu doi adulti - 1350 lei/copil
1975 lei
tarif / persoană
Servicii incluse:

- 4 nopti de cazare cu pensiune completa la Pensiunea Steaua Ariesului**** - Albac
- Masă festivă de Revelion
- Cina festiva pe 01.01.2021
- Transport autocar
- Insotitor de grup
- Foc de tabara
- Pomana porcului

Servicii cu plata:

------------------

Doresti o alta data de plecare? Solicita o oferta cu plecare individuala:

Ai nevoie de asistență?

Discută cu consultantul specializat în Experiențe Exotice

Informatii utile

Nota: Sejurul se poate achita si cu tichete de vacanta!